Rezept vom 28.11.2012 - LGKR

  • Weil ich sooo lange im Holding geflogen habe, hatte ich die Zeit um ein Gericht zu vinden. Ich bin nicht gelandet, CTD, aber trotzdem ist dass von mir.



    Pastitsada - Griekse recepten en gerechten
    Pastitsada ist einen Gericht aus Corfu.


    pastitsada11.jpg
    Pastitsada



    Notig:
    1 kg Rindfleisch
    1 glass Rotwein
    2 Kannen Tomatenblokjes
    2 Zwiebeln
    7 teentjes knoflook gesnipperd
    1 bosje peterselie
    4 laurierbladen
    3 kruidnagels
    1 kaneelstokje
    1 theelepel suiker
    1 rundvlees kruidenbouillontablet
    200 gr. olijfolie
    zout
    zwarte peper
    500 gr. penne (pasta)
    geraspte Parmezaanse kaas


    Snijd het vlees in grote vierkante stukken en maak in elk stuk een paar gaten. Snipper de ui en peterselie. Vul de gaten in het vlees op met de peterselie, knoflook, zout en peper. Bestrooi de buitenkant van het vlees met wat zout en peper. Halveer de uien en snijd ze met de nerf mee in plakjes. Verhit de olijfolie in een flinke pan en bak het vlees rondom aan. Voeg de gesneden uien toe en laat even meebakken. Vervolgens blust u het vlees en de uien af met de wijn. Voeg twee glazen water, de tomatenblokjes, laurierbladen, kruidnagels, het kaneelstokje het kruidenbouillontabet en de suiker toe. en laat het ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven. Voeg aan het einde van de stooftijd nog een handje peterselie toe. Kook de penne volgens gebruiksaanwijzing op het pak. Serveer de penne met het vlees en parmezaanse kaas. Lekker met een glaasje wijn erbij.


    Foto's en recept: copyright VOF de Griekse Gids)
    pastitsada1.jpgpastitsada2.jpg
    Ingredienten voor Pastitsada Ingrediënten voor de pastitsada


    pastitsada4.jpg


    Bak het vlees rondom bruin
    Bak het vlees rondom bruin
    Voeg de uien toe
    Blus af met wijn
    Voeg de tomatenblokjes toe.
    Voeg kruiden en suiker toe
    Lekker laten stoven
    laat ongeveer 2,5 uur zachtjes stoven (deksel op de pan)
    Pastitsada uit Corfu
    Kook de penne en serveer het
    met parmezaanse kaas. Lekker met een glaasje wijn
    Lekker met een glaasje wijn


    QUELLE: Griechischen gids