Rezept vom 06.03.2024 - NZCH

  • Moin ...


    Ich bin wieder an der Reihe, einmal Kochen bitte.

    Ja, Neuseeland und Lamm das gehört zusammen wie Pech und Schwefel.

    Doch aus Lamm kann man soooo viel machen, nicht nur die Steakts und die Braten. Das können wohl fast alle hier.


    Genießt das Essen, genießt den Wein, denn Neuseeland hat mit das beste Essen was es gibt im Ozeanischen Raun.


    Lamb & Kawakawa Herb Burgers with Lemon Feta forum.eulenandfriends.de/attachment/20611/

    Meat type Lamb

    Cooking time <10

    Serves 1-4

    Preparation time 15


    Ingredients

    • 4 Silver Fern Farms Lamb and Kawakawa Herb Burgers
    • Olive oil, for brushing
    • 4 hamburger buns or Turkish rolls, split in half and toasted
    • Cos lettuce leaves
    • 2 tomatoes, sliced
    • 1 Lebanese cucumber, sliced diagonally
    • Dill sprigs, to serve

    WHIPPED FETA

    • 100g soft feta
    • 75g crème fraîche
    • 1 Tbsp lemon juice
    • 1 tsp mint, chopped

    Method

    Remove Silver Fern Farms Lamb and Kawakawa Herb Burgers from the fridge and packaging and allow to bloom at room temperature for 10 mins.

    Place feta and crème fraîche, lemon juice and chopped mint into the bowl of a food processor.

    Process for 2-3 mins, until mixture is thick and creamy. Season to taste, then set aside while you prepare the burgers.

    Preheat a BBQ on high heat. Brush the Lamb and Kawakawa Herb Burgers with olive oil then cook for 3½ mins each side, or until cooked through (cook for 4 mins each side if cooking on the stovetop).

    Cover loosely on a plate to rest for 5 mins.

    Spread whipped feta onto each toasted bun base.

    Add lettuce leaves, 2 slices of tomato and sliced cucumber.

    Add the Lamb and Kawakawa Herb Burger and some dill sprigs.

    Spread more whipped feta on the underside of the bun top and place on top of the burger.



    So und jetzt wird´s ein wenig anders als sonst. Denn nun bekommt Ihr nur noch einen Link ..... https://www.newzealand.com/de/feature/maori-hangi/

    Wer keinen Garten hat, es gibt mittlerweile auch bei uns Euroäern Hängi´s "to go" zum kaufen. Also den Ofen dazu, aus Metall .... den kann man, je nach Küche

    auch in Gebäuden nutzen....


    Und was ist mit dem Durst???



    Wein, Wein und nochmal Wein .... der da ist´s bei mir https://www.neuseeland-weinbou…an-o-war-pinque-rose-2022   forum.eulenandfriends.de/attachment/20612/

    Der OPA ist dann mal wech ..... :plane:

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  • Sehr schoen Eddy!
    Klasse wie viel Muehe Du Dir so gibst.
    Das Gericht werden wir auf jeden Fall probieren.

    AIR - America 941
    “Anything Anywhere Anytime Professionally.” - "The world's most shot at airline"


  • ...
    Klasse wie viel Muehe Du Dir so gibst.
    ...

    Moin ...




    RoyalToto D...A...N...K...E für das Lob.
    Du weißt doch was ich Beruflich mache, von daher ist das für mich eher Alltagsgeschäft :*

    Der OPA ist dann mal wech ..... :plane:

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