Rezept von 11.01.2012

  • Hallo an alle die am 11.01.2012 mit geflogen sind.......und herzlichen Glückwünsch an den Gewinner. Leider musste ich mein Rechner während des Fluges neu starten und habe dadurch wertvolle Zeit verloren, ich muss aber zugestehen, dass ich nicht mit so ein heftigen gegenwind gerechnet habe. So alles anders ist da dran schuld (nur ich nicht) dass ich 28minuten Verspätung hatte :) :)


    Now the part you have been waiting for yes the recipie.


    Tasmanian Lemon Pie (klingt lecker)


    a marvellously tangy pudding with a light sponge topping concealing a creamy lemony base


    Main:



    • 125 g butter, softened
    • 280 g vanilla sugar
    • 4 eggs, separated
    • 4 tbsp plain flour, sifted
    • 400 ml milk
    • grated rind and juice of 2 lemons
    • clotted cream, to serve

    Method


    1. Preheat the oven to 180°C/gas 4. Lightly grease a 2-litre baking dish.


    2. Using a standing mixer or electric hand beater, cream the butter with the sugar for 4-5 minutes until pale and fluffy.


    3. Beat in the egg yolks, then the flour and milk, a little at a time.


    4. Add the grated rind and juice of the lemons.


    5. Whisk the egg whites until stiff. Using a metal spoon, fold lightly into the mixture to incorporate air.


    6. Pour into the baking dish - the mixture should come about 5cm up the side of the dish.


    7. Bake in the oven for 25-30 minutes, until slightly brown on top and obviously set, but faintly shuddery.


    8. Serve warm with clotted cream.





    Wünsche euch ein guten Appetit und Happy Landings


    Regards Grahame